Hovedseksjon

Sortér poteter og spis dem

Beskrivelse av opplegg:

Gi en potet til hvert barn/gruppe etter hvor mange poteter og barn det er.

  • Potetene legges etter hverandre etter størrelse fra liten til stor.
  • Finn ut hvor din potet skal ligge.

Bruk begerper som først, sist, i midten, forrerst, bakerst, mellom osv..

Oppgaven kan utvides ved å veie potetene.

  • Hvilken potet er tyngst, lettest?

Lag noe godt av potetene!

Her er en oppskrift fra frukt.no på oppblåste poteter:

Oppblåste poteter

Tid: 20-40 min

INGREDIENSER

  • 8 poteter - litt store
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk timian

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask potetene og del dem i båter. Legg dem i en bolle med olje, salt, pepper og timian.
  3. Legg deretter potetbåtene på et bakebrett med bakepapir.
  4. Bak potetbåtene i 20-30 minutter til de blåser seg litt opp og er gylne.

NB. Alle ovner er forskjellige, så følg med selv.

Tips og triks:

Her er potet-sangen fra Portveien. Den synger dere mens dere tar opp potetene!

Tid: 1 time til sortering + ev to timer hvis de skal spises

Trinn: 1-2
Dette trenger du:

  • Poteter eller andre grønnsaker fra skolehagen
  • Eventuelt vekt

Hvis de skal spises:

  • Grønnsaksskrubb
  • Skarp kniv
  • Skjærefjøl
  • Stekebrett
  • Stekovn
  • Bakepapir
  • Olje
  • Salt, pepper
  • Ev. timian
Elev holder potetplante

Mål:

Sortere og beskrive trekk ved enkle todimensjonale figurer.

(Matematikk 2.trinn)