Opplegg:
Bruk helst en stor, lang, regelmessing squash.
- Del elevene i grupper.
- Hver gruppe får en skive squash og lager ½, ¼, 1/8, 1/16 osv.
Det samme kan gjøres med andre grønnsaker.
Utfordring: Hvordan dele en gulrot i to eller fire når den er tykkere i den ene enden?
Oppskrift på “brøksuppe” med squash, 4 porsjoner
(hentet fra Aperitif.no)
- Ca 500 g squash
- 1 stk purre
- 2 stk hvitløkbåter
- 1 dl persille, grovhakket
- 2 ss smør
- 8 dl vann
- 2 stk små grønnsakbuljongterninger
- 3 dl matlagingsfløte
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær squash, purre og hvitløk i mindre biter. Fres dem sammen med persille i smøret i en stor kasserolle, ca. 5 minutter.
- Tilsett vann og buljong og la alt koke under lokk ca. 10 minutter.
- Kjør suppen i foodprocessor eller mikser sammen med fløten.
- Smak til med salt og pepper.
Server suppen straks, eller avkjøl den og server den kald.