Hovedseksjon

Oppgave 2 - Nedbrytning av epler

Tid: 1-2 timer + oppfølging 30 min daglig

Utstyr:

  • 3 epler (Ett økologisk)
  • syltetøyglass
  • papir og blyant/nettbrett/PC

Se på alle tre eplene. Se om dere kan se forskjellen på økologisk og vanlig. Diskuter hvorfor dere ikke kan se det på utsiden og forklar/finn informasjon om forskjellen på økologisk og vanlig.

Lag en hypotese. Tegn/ta bilde hvordan eplene ser ut første dag.

Legg eplene i hvert sitt syltetøyglass et kjølig sted.

Undersøk eplene daglig, skriv ned hvordan de utvikler seg og tegn/ta bilde av eplene (tips: sett kamera på samme sted hver dag).

Se på forskjellen på nedbrytningen av de vanlige og økologiske eplene.

Tips til oppgave:

Eple modner en banan fra naturfag.no

Hva får epler til å råtne fort? fra natursekken.no